Zwemles kinderen

Zwemmen is een basisbeweging die elk kind op jonge leeftijd moet leren beheersen. Het is niet enkel een motorische uitdaging maar het draagt ook bij tot een verhoogde vorm van zelfredzaamheid.

Via onze zwemclub kan u kind op een speelse manier leren zwemmen zodat het zich op een veilige manier kan voortbewegen in het water. Daarnaast is het ook van belang dat uw kind de juiste zwemtechnieken krijgt aangeleerd om zo een goede basis te leggen voor een langdurige zwembeleving.

Leren zwemmen vraagt tijd. Goed leren zwemmen nog meer. Het is dus van groot belang dat uw kind de nodige tijd krijgt om te leren zwemmen.

zwemlessen 1

Onze zwemclub is onderverdeeld in 5 groepen die telkens onderverdeeld zijn in 3 groepjes van 30 minuten.

1 Watergewenning (begint vanaf  3 jaar, wennen aan het water, springen, pijlen)

2 Kleuterzwemmen (schoolslag armen en schoolslag benen + pijlen met gezicht in het water)

3 Beginnend zwemmen (ademhaling en  kennis maken met het diepe zwembad)

4 Gevorderd zwemmen (duiken, vervolmaken van de techniek en uithouding + afstand brevet)

5 Toppers zwemmen (brevetafname tot 1000 m + rugcrawl) en Elite zwemmen (geen brevetafname, maar wel op een lossen en speelse manier nog extra zwemvaardigheden aanleren zoals duiken/zwemvliezen/reddend zwemmen,…)

Wij staan paraat met 5 lesgevers en 1 verantwoordelijke van de club waarvan gediplomeerde LO- leerkrachten, leerkrachten met enorm veel ervaring en kleuteronderwijzers die alles geven om een leuke waterervaring mee te geven aan jullie kinderen.

Hebben jullie een vraagje of zouden jullie je zwemrat op onze wachtlijst willen plaatsen. Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 zwemlessen 2

 

Nathalie Verschueren

Verantwoordelijke zwemclub GSF Perk